16. kesäkuuta 2024

Kasvimaa valmiina

Kaikki kylvöt ja istutukset kasvimaalle on nyt tehty. Tai ehkä teen myöhemmin uusintakylvön vielä salaatista, jos nyt ylipäätään saan sitä kasvamaan. Etanat ovat nimittäin taas löytäneet tiensä kasvimaalle ja maistelevat mielellään porkkanoita, salaatteja ja mangoldia. Viimeisimpänä kylvin tällä viikolla kasvimaalle uudestaan palsternakkaa ja istutin vihreät kesäkurpitsat, jotka oli tänä vuonna todella vaikea saada itämään. Yritin ensin 'Black Beauty'-lajiketta, joka ei itänyt laisinkaan (liian vanhat siemenet?) ja lopulta kokeilin 'Diamant F1'-lajiketta, joka viimein suostui itämään.


Viljelykierron mukaisesti kaikki kasvit siirtyivät taas yhdellä eteenpäin ja viime vuoteen verrattuna tilanne on nyt tämä:

Seuraavaksi täytyy tehdä jotain etanoiden hillitsemiseksi. Ehkä pala lautaa ja vähän olutta?

2 kommenttia:

  1. Mitä tuo valkoinen on tuossa maan pinnalla? Olut ja lauta eivät auta etanoihin. Osta Ferramol-rakeita, ne ovat ainoa oikeasti toimiva keino, ja turvallisia muille. Kuvista näyttää, että kasvisi saattaisivat hyötyä vähän lisälannoituksesta. Onnea uuteen kasvimaahasi.

    VastaaPoista
  2. Valkoinen aine on Kekkilän kasvimaakatetta. Ei paras ratkaisu etanoiden kanssa, mutta pidättää edes vähän kosteutta. Olut ja lauta olivat tosiaan huonoja: lautojen alle ei ole mennyt kukaan, olutansaan putosi peräti yksi etana ja toinen kiipesi sieltä pois. :D Toistaiseksi olen tyytynyt keräämään etanoita iltaisin, mutta jos tilanne kovin pahenee täytyy hankkia Ferramolia.

    Kasvimaan lannoittaminen tuottaa sekin taas tänä vuonna haasteita. Jostain syystä pelkään ylilannoittamista ja lopputulos onkin jälleen se, että lannoitetta on liian vähän. Nyt olen korjannut asiaa kanankakalla, jospa siitä tulisi kasveille vähän lisää virtaa.

    VastaaPoista