12. huhtikuuta 2024

Tervetuloa kausi 2024

Nyt ovat lumet ja jäätiköt sulaneet pois puutarhasta ja voi miten sormet syyhyävät jo puutarhatöihin! Olen kuitenkin yrittänyt malttaa mieleni, koska joka puolella on ollut kovin märkää ja lehtien alla saattaa olla talvehtijoita, jotka ovat vasta heräilemässä. Tällä hetkellä kaikki on harmaanruskeaa (paitsi lumikellot) ja  viime kesän kuvia katsellessa tuntuu melkein epäuskottavalta, että kohta voisi olla niin vihreää kuin kuvat lupaavat. Mutta lopulta ei mene kuin hetki ja sitten vihertää kaikkialla. Tervetuloa kevät ja uusi puutarhakausi!

Viime vuonna tapasin ensimmäistä kertaa oletetun metsämyyrän puutarhassani. Kyseinen tyyppi oli asustellut ainakin etupihan risuaidan alla ja myöhemmin kesällä piti huolta siitä, että kärhöni tulevat tehokkaasti latvotuksi. Nyt koko pioni/ruusupenkki on enemmän tai vähemmän myllätty ja sipulikukkien piippoja on sieltä täältä syöty. Toivottavasti myyrä on jättänyt perennojen ja ryhmäruusujen juuret rauhaan, sillä kyseistä pioni/ruusupenkkiä ei olisi istutusten osalta tarkoitus muuttaa ollenkaan. Luulen, että lintujen ruokinnassa käytetyt siemenet ovat houkutelleet myyrän takapihan puolelle, koska ruokinta-automaatin alla näin käytäviä jo talvella. Olen pitkään pitänyt siemenet pois omalta pihalta ja käyttänyt vain talipalloja ja -pötköjä, koska siemenet helposti houkuttelevat kaupunkialueella paikalle hännällisiä kavereita. Täytynee siis ensi talvena taas unohtaa siemenruokinta, jos vaikka myyräkin löytäisi paremman paikan muualta.

Pöyhityt mullat ja myyränkolo pionin varren vieressä

Seuraavaksi suunta on erilaisiin purkutöihin, sillä aiempi grillialue ja riipparaidan ympäristö pitää tyhjentää pihalaatoista ja koristekivistä sekä myöhemmin myös kasveista, jotka muuten jäävät uuden grillialueen alle.

Särkynyt sydän aloittelee jo kasvua

Pölyttäjähälytys! (kuten lapsi sanoisi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti