3. lokakuuta 2023

Pelargoniat talvetukseen

Olin nuorempana vahvasti sitä mieltä, että pelargoniat ovat tylsiä ja vanhojen ihmisten kukkia (niitä mummon ikkunan kukkia). Jossain vaiheessa kuitenkin kesäkukkaostosten joukkoon päätyi pelargoni ja se pääsi yllättämään hienolla kukinnallaan. Yhdestä pelargonista jatkettiin toiseen ja nyt lajikkeita on jo useampi. Kesäisin ne asustavat terassilla Biolanin kasvutikkailla. Viime ja tänä kesänä pelargonioiden seurassa tikkailla on ollut myös nandina.

Syyskuun lopun kukintaa

'Prinsesse Filippa'

Pelargonioiden ehdottomasti paras puoli on niiden kestävyys kuumana kesänä. Kesän helteet eivät ole saaneet niitä roikkumaan toisin kuin herkempiä kesäkukkia. Sen sijaan runsaat sateet pilaavat nopeasti kerrotuimmat kukinnot ja tänä vuonna syksyn kosteus näkyi pienimuotoisena homeongelmana. Aiemmin talvetin pelargoniat viileässä varastossa ikkunan alla, mutta tämä teki kasveista kovin huonokuntoisia ja osa myös kuoli talven aikana. Pari viime talvea pelargoniat ovatkin olleet olohuoneen kukkapöydällä eteläikkunalla ja Nelson Gardenin led-valojen alla. En anna niiden talven aikana kukkia ja hoito on ylipäänsä vähäistä, mutta kasvit ovat olleet huomattavasti paremmassa kunnossa kuin varastotalvetuksen aikana. Nyt talvetuskausi on taas alkanut ja pelargoniat tulivat sisälle viime sunnuntaina.

Pelargoniat sisällä

'Rosalinda'

Tällä hetkellä oletan tietäväni kahta lukuun ottamatta kaikkien pelargonioiden lajikkeet. Osan lajike on ollut myyntilapussa, osan olen selvitellyt netistä. On harmillista, ettei kesäkukkapuutarhoilla aina ole lajikenimet niin tarkasti esillä/selvillä.

'Appleblossom Rosebud'

Tuntematon tuoksupelargoni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti